BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Saturday, September 29, 2012

Setahun Sudah Penghijrahanmu..

Assalamualaikum wbt buat semua..Semoga rahmatNya sentiasa mengiringi sahabat-sahabat yang membaca kalam MS ini...ameen..:)

 Entry ini khas ditujukan buat adinda yang telah pun setahun berhijrah ke Bumi Anbiya' bagi meneruskan cita-cita dan perjuangan..

21 September 2011..

 KLIA telah menyaksikan perpisahan antara anak dan ayah emak...antara adik dan kakak..antara sahabat dengan sahabat...Walaupun berat untuk melepaskan tapi terpaksa merelakan jua kerana perjuangan dan taqdir yang telah Allah tetapkan buatmu ukhtiku...Banyak perkara di Malaysia telah berlaku sepanjang ketiadaanmu..Kami tahu sepanjang setahun itu banyak mutiara ilmu yang telah engkau kutip..banyak pengalaman yang telah engkau gali...Moga keberadaanmu di sana akan memberikan tempias semangat dan keberkatan buat kami di Malaysia..

Beuntunglah para ikhwan dan akhawat yang diberi peluang untuk menjejakkan kaki ke Darul Kinanah..Mereka di Bumi keberkatan..dikelilingi ulama' pewaris nabi disana..Seandainya tiap masa diisi sebaiknya pasti akan menjadi insan hebat dan khalifah terbaik di Bumi Allah ini..

 " ... tidak akan tergelincir 2 kaki anak adam melainkan dia ditanya dengan 5 soalan iaitu umurnya kemana dia habiskan, masa muda bagaimana digunakan, hartanya dari mana diperoleh dan kemana pula dibelanjakan serta tentang ilmunya adakah diamalkan ... "

                         (HR Tarmizi, Tabrani dan ibnu Asakir)

 Buat ukhti dan sahabat2 seperjuangan..

Semoga masa muda yang diberikan Allah ini dimanfaatkan sebaiknya..sesungguhnya ajal dan maut tiada mengira muda ataupun tua.. Ambillah seberapa banyak pengalaman hidup dan kutiplah seberapa banyak ilmu dalam perjalanan menuju negeri abadi..

Doa kami sentiasa mengiringimu ukhti Liana Zainudin.. =)
Pulanglah ke Malaysia nanti dengan kejayaan dan menjadi insan hebat hasil tarbiyyah dari tanah yang penuh barakah..p/s : Sebulan lagi bakal melalui satu lagi perpisahan..Doakan ukhtimu ini setabah tika melepaskan dikau pergi ukhti...^^

0 comments: